Het STAP-scholingsregister

Met een STAP-budget kun je iedere opleiding, training of studie volgen die je maar wilt. Van hondentrimmen tot marketing en alles daartussenin. Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en dat je nog geen AOW ontvangt. Alleen opleidingen die in het STAP-scholingsregister staan, kunnen gebruikt worden voor het STAP-budget. Je vindt het STAP-scholingsregister op deze pagina.

Waarom is het goed om een opleiding te volgen als werkzoekende?

Werk verandert snel: dat wat je vijf jaar geleden leerde, kan nu misschien achterhaald zijn. Daarom is het goed om je te blijven ontwikkelen, ook als je nu geen baan hebt, maar op zoek bent. Je verbetert je positie op de arbeidsmarkt én werkt aan je eigen ontwikkeling.

Omscholen met het STAP-budget

Je kunt het STAP-budget ook gebruiken om jezelf om te laten scholen naar een heel nieuwe sector. Misschien heb je altijd al in een bepaalde branche willen werken, maar had je nooit de juiste papieren. Met het STAP-budget kun je de cursus of opleiding volgen die nodig is om te kunnen starten in de baan die je graag wilt. Op nationaleberoepengids.nl vind je de omschoolwijzer. Hiermee bepaal je jouw omschoolkeuze.

Wanneer STAP-budget aanvragen?

Het STAP-budget kun je iedere 2 maanden aanvragen: in januari, maart, mei, juli, september en november. Controleer voordat je je inschrijft voor een opleiding wanneer deze begint. Het is belangrijk dat de scholing die je wilt volgen minimaal 4 weken na de datum van je aanvraag start.

Ook aan de slag met je ontwikkeling als werkzoekende? Neem dan gerust contact op met onze adviseurs. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

info@1werkcentrum.nl 085 130 6470