Het STAP-scholingsregister

Met een STAP-budget kun je iedere opleiding, training of studie volgen die je maar wilt. Van hondentrimmen tot marketing en alles daartussenin. Er zijn wel een aantal voorwaarden voor het aanvragen van STAP-budget. Bijvoorbeeld dat je 18 jaar of ouder bent en dat je nog geen AOW ontvangt. En ook belangrijk: alleen opleidingen die in het STAP-scholingsregister staan, kunnen gebruikt worden voor het STAP-budget. Je vindt het STAP-scholingsregister op deze pagina.

Welke opleidingen vallen onder het STAP-budget?

Om in het Stap-scholingsregister te komen, moeten opleidingen aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen én relevant zijn voor de arbeidsmarkt. Dat betekent dat ze gegeven worden door een erkende opleider, een keurmerk hebben of erkend zijn door branche- of vakverenigingen. Je vindt alle erkende opleidingen in het register. Staat de opleiding die je wilt volgen er niet tussen? Dan kun je er meestal geen STAP-budget voor gebruiken. Je kunt dit altijd even navragen bij de opleider.

Wanneer STAP-bduget aanvragen?

Het STAP-budget kun je iedere 2 maanden aanvragen: in januari, maart, mei, juli, september en november. Controleer voordat je je inschrijft voor een opleiding wanneer deze begint. Het is belangrijk dat de scholing die je wilt volgen minimaal 4 weken na de datum van je aanvraag start.

Let op: In januari 2023 kun je geen STAP-budget aanvragen. Het eerstvolgende aanvraagtijdvak start op 28 februari. Meer info vind je op de website van de Rijksoverheid.

Direct advies?

Wil je meer informatie over een leven lang ontwikkelen, werk of solliciteren? Neem dan contact met ons op. We wijzen je graag de weg of voorzien je van concrete tips.

info@1werkcentrum.nl 085 130 6470